GET READY FOR

#ZMR2024

19, 20 & 21 Ιουλίου 2024

ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ

Zagori Mountain Running 2024

Ο μεγαλύτερος αγώνας ορεινού τρεξίματος κλείνει φέτος 13 χρόνια…κι επιστρέφει ανανεωμένος και με πολλές εκπλήξεις! 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ZMR

Το Ζαγόρι, ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της Ηπείρου, αποτελεί μια ξεχωριστή γεωγραφική, ιστορική και αρχιτεκτονική ενότητα στο χώρο και στο χρόνο. Τα 46 χωριά, με το ιδιαίτερο φυσικό τους κάλλος και ο χαρακτήρας των ανθρώπων τους, διατηρούν αυτή την ταυτότητα στο σήμερα. Το Ζagori Mountain Running, αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της πολιτισμικής αρμονίας, δίνει την ευκαιρία στους αθλητές να βιώσουν μέσα από την προσπάθειά τους τον «τόπο πίσω από το βουνό».

Απομένουν ακόμη για το ZMR24...

Ημέρες
Ώρες
Λεπτά
Δευτερ/πτα

Χρήσιμες Πληροφορίες

Πώς να έρθετε στο Ζαγόρι και προτάσεις διαμονής

Χρήσιμες Πληροφορίες

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κανονισμοί Αγώνων

Διαβάστε αναλυτικά όλους τους κανονισμούς των αγώνων

Κανονισμοί Αγώνων

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συχνές Ερωτήσεις

Διαβάστε τις απαντήσεις στις πιο συχνές απορίες

Συχνές ερωτήσεις

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Είπαν για το Zagori Mountain Running

win80km-M

Δημήτρης Θεοδωρακάκος

Πάντα είναι συναρπαστικό να επιστρέφω σε αυτόν τον αγώνα. Περιμένω πάλι, εκ νέου, να εξερευνήσω το μεγαλείο του Ζαγορίου. Ούτως ή άλλως με συνδέουν πολλά περισσότερα από μία απλή συμμετοχή σε αγώνα. Ανυπομονώ πάντα για αυτή την υπέρτατη προσπάθεια και επειδή οι αστάθμητοι παράγοντες είναι πάρα πολλοί ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί. Αλλά αυτό είναι το σημείο που με εξιτάρει περισσότερο, να παλέψω με τον εαυτό μου, τον συναγωνισμό, τις καιρικές συνθήκες.

Jessed Hernández

Jessed Hernández

Ήρθα στο ZMR για να δω έναν διαφορετικό αγώνα, γιατί μου είπαν ότι είναι ο ωραιότερος αγώνας στην Ελλάδα. Πραγματικά, δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος ultra σαν κι αυτόν. Μου αρέσει που υπάρχει υψηλό επίπεδο στη διοργάνωση. Όσο πιο υψηλό το επίπεδο τόσο περισσότερο θα το διασκεδάσουμε, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό.

glykeria-tziatzia

Γλυκερία Τζιατζιά

Η ποιότητα της Διοργάνωσης είναι αυτή που κρατάει τους αθλητές, ώστε να επιστρέφουν στον τόπο πίσω από το βουνό. Αυτό που κάνει το ZMR να ξεχωρίζει είναι ο ότι ο αγώνας έχει πρόσωπο. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, το επίπεδο του αγώνα έχει ανέβει, βλέπουμε καλεσμένους αθλητές από όλο τον κόσμο.

Linda_Doke

Linda Doke

Η εξαίσια περιοχή του Ζαγορίου είναι το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της Ελλάδας, ένας τόπος φυσικής ομορφιάς που ξεπερνά κάθε προσδοκία και φιλοξενεί τον πιο δημοφιλή αγώνα ultra trail της χώρας, το Zagori Mountain Running TeRA 80 km. Ο αγώνας αυτός είναι εφάμιλλος, και σε πολλά σημεία καλύτερος, από τους αντίστοιχους μεγάλους Ευρωπαϊκούς αγώνες. Η διοργάνωση είναι άρτια, η διαδρομή προκλητική και πολύ καλά σηματοδοτημένη, ενώ το τοπίο απίστευτο. Αυτός ο αγώνας προσφέρει ό,τι καλύτερο από κάθε άποψη: τεχνικό terrain, κρυστάλλινα νερά, πανύψηλα βράχια, πυκνά δάση, αλπικές λίμνες, πετρόκτιστα χωριά με πλούσια ιστορία, καθώς και τη φιλική ατμόσφαιρα της ελληνικής φιλοξενίας. Για όλους όσοι αγαπούν την περιπετειώδη εμπειρία trail running σε ένα πανέμορφο μέρος του κόσμου, το ZMR TeRa 80km είναι η ιδανική επιλογή!

kalofiris

Νίκος Καλοφύρης

Δεν είναι μόνο η ιστορία του αγώνα που με τραβά αλλά και η προϊστορία του. Όταν ο αγώνας υπήρχε μόνο σαν σκέψη, πρωτοκάναμε τη διαδρομή με τον Βασίλη, τη Μάρα, τον Ηρακλή και άλλους καλούς φίλους και στη συνέχεια αποφασίστηκε η υλοποίηση του αγώνα, είναι φυσικό οι δεσμοί μου να είναι ιδιαίτερα ισχυροί. Πέρα από το συναισθηματικό μέρος υπάρχει και το αγωνιστικό. Ο αγώνας διεξάγεται σε ένα περιβάλλον απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς με έντονο ανταγωνισμό οπότε δεν γίνεται να μην με προκαλεί η συμμετοχή στον αγώνα. Με την ευκαιρία θα ήθελα να αναφερθώ στη μεγάλη οικολογική αξία της περιοχής και στην ανάγκη ουσιαστικής και αποτελεσματικής προστασίας της από ασυνείδητους εγκληματίες. Ας βοηθήσουμε με την παρουσία μας στα μονοπάτια της διαδρομής στην φύλαξη της χλωρίδας και της σπάνιας πανίδας που ασυνείδητοι την έχουν κάνει στόχο τους.

giannis-kourkourikis

Γιάννης Κουρκουρίκης

Ζαγόρι, ένας τόπος ιδιαίτερης ομορφιάς αναδεικνύει την αρμονική συνύπαρξη φύσης και ανθρώπου. Πριν αγωνιστώ στο Zagori Mountain Running το 2012, δεν γνώριζα τι κρύβει «μέσα» του. Από τότε μέχρι σήμερα είμαι πιστός στο καλοκαιρινό ραντεβού, καθώς κάθε φορά είναι μοναδική. Μια βαθειά ανάσα ζωής που σε αναζωογονεί. Εικόνες που η φύση σου χαρίζει απλόχερα και αισθάνεσαι τυχερός που τις βιώνεις. Όλες οι διαδρομές όμορφες μα ειδικά, αυτή των 80 χιλιομέτρων είναι μια ξεχωριστή εμπειρία παντρεύοντας τη φύση με τον πολιτισμό σε μια διαδρομή που συνδέει 8 χωριά του Ζαγορίου. Ραντεβού τον Ιούλιο για νέες εμπειρίες!

Μεγάλοι Χορηγοί

Χορηγός

Επίσημοι υποστηρικτές

Διοργάνωση

Συνδιοργάνωση

Θεσμικοί υποστηρικτές

Υπο την αιγίδα